OCLC Support

Gebruik van het GGC

Bij het invoeren van gegevens in het WebGGC worden de volgende stappen gevolgd:

Stap 1 Zoek de juiste titelbeschrijving
Als de juiste titelbeschrijving reeds aanwezig is in hStap 2Aet WebGGC volgt u stap 2A:
Stap 2A Voeg exemplaargegevens m.b.t. uw eigen instelling toe (‘ontlenen’)

U doet dit door op het WebCat formulier het tabblad Exemplaren in te vullen en desgewenst het tabblad Onderwerp. Hiermee neemt u de titel voor uw eigen (basis)bibliotheek in gebruik.
Als u met zekerheid hebt vastgesteld de juiste titelbeschrijving nog niet aanwezig is in het WebGGC volgt u stap 2B:
Stap 2B Voer de titelbeschrijving in (‘invoeren’)

U doet dit door op het WebCat formulier voor de betreffende materiaalsoort zowel de tabbladen Basisgegevens en Overige gegevens als het tabblad Exemplaren in te vullen. Als u op het formulier op de knop Wijzigingen opslaan klikt, wordt automatisch een PPN toegekend.

Let Op:
Uiteraard dient u te vermijden dat titelbeschrijvingen dubbel worden ingevoerd (‘duplicaten’).