Inloggen in LBS niet mogelijk

Symptom
  • Inloggen in LBS lukt niet
Applies to
  • LBS
Resolution

Ondanks alle inspanningen om de LBS omgeving zo robuust mogelijk te maken blijkt het toch nog te gebeuren dat inloggen in LBS niet mogelijk is.

Daar kunnen twee redenen voor zijn.

De eerste is dat de tomcat server niet meer draait. Als dat het geval is, dan zal na de inlogpoging een http fout getoond worden.

De tweede reden is wanneer er een lege pagina wordt getoond, of nogmaals om de login wordt gevraagd zonder enige andere melding. Dan zijn de LBS servers niet meer aanspreekbaar. Dit kan gecontroleerd worden met behulp van SMM; op de LBS server Management pagina zie je de status van de LBS servers. Normaal gesproken zijn er twee LBS servers, die allebei 'online' aangeven. Het kan zijn dat er geen servers meer zijn, of dat de servers 'offline' aangeven.

In beide gevallen is het nodig om een mail te sturen aan OCLC Support.